pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn ptfos:2834,book,"Hranom do zdravlja : zbornik radova s 14. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa","Agić, Alma; Badanjak Sabolović, Marija; Bečić, Ervina; Bečić, Fahir; Begović, Mario; Brnčić, Mladen; Brzović, Petra; Čaušević, Benjamin; Dedić, Samira; Druško, Ivana; Dumičić, Gvozden; Durmišević, Jasmin; Dvojković, Krešimir; Džaferović, Aida; Fehir Šola, Katarina; Fiket, Željka; Generalić Mekinić, Ivana; Gruevska, Nevena; Gvozdić, Vlatka; Hasanbašić, Dženana; Hodžić, Belma; Horvat, Daniela; Horvat, Filip; Hrnjica, Azira; Ibrahimagić, Amir; Idrizović, Emina; Isaković, Senita; Ivančević, Petra; Jukić, Huska; Kanižai Šarić, Gabriella; Karahmet, Enver; Kašaj, Mirjana; Knežević, Nada; Kovač, Ćamka; Kovačević Babić, Marija; Lenardić Bedenik, Mirjana; Majetić, Matej; Majić, Ivana; Marović, Roko; Milijašević-Marčić, Svetlana; Muratagić, Ejla; Ničević Grassino, Antonela; Ninčević Runjić, Tonka; Novosel, Dragan; Podrug, Roko; Popović, Marijana; Potočnik, Ivana; Prga, Ivana; Puntarić, Dinko; Rimac Brnčić, Suzana; Runjić, Marko; Skroza, Danijela; Smailović, Ajla; Šantić, Ivona; Šimat, Vida; Šut, Amila; Tabaković, Mustafa; Tahmaz, Jasmina; Urlić, Branimir; Veršić Bratinčević, Maja; Vidosavljević, Domagoj; Vidosavljević, Marina; Vorgić, Pamela",,,,,,,, ptfos:2729,thesis,"Primjena niskih temperatura u procesima koncentriranja namirnica","Vizinger, Emili",,,,,,,, ptfos:2686,thesis,"Fermentacija vina u glinenim posudama","Varga, Tea",,,,,,,, ptfos:2652,thesis,"Proizvodnja predikatnih vina","Ostrun, Iva",,,,,,,, ptfos:2650,thesis,"Adsorpcija polifenola soka aronije na proteine smeđe riže: Utjecaj koncentracije polifenola","Heric, Lea",,,,,,,, ptfos:2651,thesis,"Utjecaj dodatka disaharida na udio polifenola i antioksidacijsku aktivnost gelova na bazi karboksimetil celuloze i soka aronije","Balog, Željka",,,,,,,, ptfos:2636,thesis,"Izvorne sorte vinove loze u vinogorjima Slavonije i hrvatskog Podunavlja","Prološčić, Mihaela",,,,,,,, ptfos:2620,thesis,"Utjecaj vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Merlot kutjevačkog vinogorja","Kegalj, Barbara",,,,,,,, ptfos:2581,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon","Silov, Domagoj",,,,,,,, ptfos:2578,thesis,"Utjecaj temperature na polifenolni sastav i aromu tijekom burne fermentacije vina Cabernet sauvignon","Vinković, Leonardo",,,,,,,, ptfos:2463,thesis,"Polifenoli i antioksidacijska aktivnost gelova na bazi karboksimetilceluloze i soka kupina","Majdančić, Maja",,,,,,,, ptfos:2465,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon","Petanjak, Katarina",,,,,,,, ptfos:2450,thesis,"Promjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama","Čolak, Kristina",,,,,,,, ptfos:2449,thesis,"Utjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja","Babić, Kristina",,,,,,,, ptfos:2633,dissertation,"Razvoj procesa biološke obrade i frakcioniranja tropa grožđa u svrhu proizvodnje fenolnih spojeva","Šelo, Gordana",,,,,,,, ptfos:2370,dissertation,"Reverzna osmoza i nanofiltracija: utjecaj koncentriranja na bioaktivne komponente i arome crnog vina Cabernet Sauvignon","Ivić, Ivana",,,,,,,, vup:2258,"journal article","Influence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine","Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, Anita",,,,,,,, ptfos:2299,thesis,"Utjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa)","Polović, Martina",,,,,,,, ptfos:2255,thesis,"Primjena liofilizacije u prehrambenoj industriji","Pancer, Tajana",,,,,,,, ptfos:2290,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon","Tica, Mija",,,,,,,, ptfos:2289,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome konvencijalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon","Trbljanić, Martina",,,,,,,, ptfos:2243,thesis,"Proizvodnja likerskih vina","Kovačić, Anamarija",,,,,,,, ptfos:2232,thesis,"Proizvodnja desertnih vina","Štajhofer, Antonija",,,,,,,, ptfos:2220,thesis,"Jabučno-mliječna fermentacija u proizvodnji vina","Barišić, Marina",,,,,,,, ptfos:2221,thesis,"Sorta grožđa Plavac mali","Šiškić, Fabijan",,,,,,,, ptfos:2160,thesis,"Vlakna jabuke kao nositelji fenolnih i hlapljivih komponenata soka kupine","Nosić, Mario",,,,,,,, pfos:2522,dissertation,"Učinkovitost različitih mjera zaštite u suzbijanju Botrytis cinerea Pers. i utjecaj na urod te kakvoću grožđa i mošta cv. Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.)","Kujundžić, Toni",,,,,,,, ptfos:2146,thesis,"Proizvodnja vina od višnje","Šipoš, Ivona",,,,,,,, ptfos:2135,thesis,"Utjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška","Jurić, Ivona",,,,,,,, ptfos:2076,thesis,"Utjecaj disaharida na fenole i hlapljive komponente u punilima na bazi kupina","Dundović, Ana Marija",,,,,,,, ptfos:2077,thesis,"Utjecaj količine saharoze i trehaloze na fenolne i hlapljive komponente u punilima na bazi kupine","Horvatić, Iva",,,,,,,, ptfos:2078,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon","Bošnjak, Martina",,,,,,,, ptfos:2061,thesis,"Proizvodnja vina od aronije","Keresturi, Sandi",,,,,,,, ptfos:2109,thesis,"Adsorpcija fenola aronije na citrus vlakna","Balen, Ivana",,,,,,,, ptfos:2111,thesis,"Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine smeđe riže","Janjatović, Gorana",,,,,,,, ptfos:2087,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon","Maglica, Matea",,,,,,,, ptfos:2089,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon","Marić, Barbara",,,,,,,, ptfos:2088,thesis,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon","Korbar, Suzana",,,,,,,, ptfos:2009,thesis,"Proizvodnja aromatiziranih vina","Kraljik, Helena",,,,,,,, ptfos:2086,thesis,"Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na adsorpciju fenola aronije na proteine graška","Botak, Ivana",,,,,,,, ptfos:1959,thesis,"Terpeni u primarnoj aromi vina","Milaković, Lovro",,,,,,,, ptfos:1946,thesis,"Hrvatske izvorne sorte vinove loze","Miličević, Iva",,,,,,,, ptfos:1888,thesis,"Utjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina","Marić, Maja",,,,,,,, ptfos:1856,thesis,"Utjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina","Liška, Matea",,,,,,,, ptfos:1882,thesis,"Utjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija","Glavaš, Ana-Marija",,,,,,,, ptfos:1827,thesis,"Pjenušava vina","Petanjak, Katarina",,,,,,,, ptfos:1824,thesis,"Pročišćavanje sirovog biodizela primjenom membranske ultrafiltracije","Brkić, Sanja",,,,,,,, ptfos:1805,thesis,"Fermentacijski procesi u prehrambenoj industriji","Vidakušić, Valentin",,,,,,,, ptfos:1807,thesis,"Utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama","Kronić, Jelena",,,,,,,, ptfos:1790,thesis,"Utjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine","Šantić, Ivan",,,,,,,, ptfos:1785,thesis,"Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine","Živanović, Dalibor",,,,,,,, ptfos:1513,dissertation,"Utjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije","Popović, Kristina",,,,,,,, ptfos:1504,thesis,"Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima","Perić, Anita",,,,,,,, ptfos:1505,thesis,"Aromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije","Perić, Kristina",,,,,,,, ptfos:1492,thesis,"Utjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac","Barbarić, Bernardica",,,,,,,, ptfos:1404,thesis,"Poboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça","Grgić, Josipa",,,,,,,, ptfos:1406,thesis,"Utjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali","Šafranjević, Maša",,,,,,,, ptfos:1452,thesis,"Toplinski procesi u prehrambenoj industriji","Čop, Marija",,,,,,,, ptfos:1415,thesis,"Proizvodnja vina od jabuke","Šagovac, Marijana",,,,,,,, ptfos:1220,thesis,"Projektiranje sustava za kontroliranu fermentaciju vina","Fotez, Ana",,,,,,,, ptfos:1216,thesis,"Stabilnost i antioksidativna aktivnost glukozil hesperidina","Trtinjak, Ivona",,,,,,,, ptfos:1214,thesis,"Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Graševina","Spajić, Anita",,,,,,,, ptfos:1213,thesis,"Utjecaj skladištenja na tvari boje i arome vina sorte Bovier","Mačinković, Maja",,,,,,,, ptfos:1210,thesis,"Utjecaj mikrovalnog zračenja na hlapljive komponente kaše od višnje s dodatkom šećera","Šimunić, Helena",,,,,,,, ptfos:1209,thesis,"Utjecaj termičkog tretiranja i skladištenja na zadržavanje aromatičnih spojeva soka od šipka s dodatkom šećera","Jerković, Ivona",,,,,,,, ptfos:1297,thesis,"Procesi filtracije vina","Čevapović, Iva",,,,,,,, ptfos:1311,thesis,"Procesi stabilizacije i taloženja u proizvodnji crnih vina","Radanović, Tamara",,,,,,,, ptfos:1201,thesis,"Utjecaj ranije zaustavljene alkoholne fermentacije na aromatski profil i boju vina sorte Cabernet Sauvignon","Molnar, Jasna",,,,,,,, ptfos:1203,thesis,"Utjecaj vrste fermentacijske posude na aromatski profil i boju vina sorte Plavac mali","Andabak, Josipa",,,,,,,, ptfos:1315,thesis,"Ekstruzija u procesima prehrambene industrije","Stažić, Ana",,,,,,,, ptfos:1189,thesis,"Fermentacija vina metodom Delestage","Mikić, Magdalena",,,,,,,, ptfos:1188,thesis,"Održivost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi","Mikičević, Mirela",,,,,,,, ptfos:1183,thesis,"Utjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorja Mandićevac","Matošević, Mia",,,,,,,, ptfos:1166,thesis,"Određivanje kemijskog sastava, tvari boje i arome u bijelim vinima baranjskog vinogorja","Marić, Maja",,,,,,,, ptfos:1117,thesis,"Utjecaj dodatka pektinaze tijekom maceracije kupine na fizikalno-kemijske pokazatelje kakvoće kupinovih vina","Trbojević, Radovan",,,,,,,, ptfos:1032,thesis,"Utjecaj dodataka na tvari boje i arome kupinovih vina","Zobundžija, Dora",,,,,,,, ptfos:1088,thesis,"Smrzavanje u procesima prehrambene industrije","Bešlić, Mislav",,,,,,,, ptfos:1108,thesis,"Određivanje tvari arome u crnim vinima erdutskog vinogorja","Prskalo, Anamaria",,,,,,,, ptfos:995,thesis,"Amilografsko ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom ječmenog brašna","Krušelj, Marijeta",,,,,,,, ptfos:1001,thesis,"Utjecaj otopljenog kisika na kvalitetu vina pakiranih u višeslojnu, plastičnu i staklenu ambalažu","Vukičević, Andrea",,,,,,,, ptfos:991,thesis,"Utjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline","Pinkle, Tijana",,,,,,,, ptfos:992,thesis,"Utjecaj procesnih parametara na zadržavanje tvari boje i arome vina od jabuke","Mihovilović, Mia",,,,,,,, ptfos:993,thesis,"Zadržavanje tvari boje i arome u soku aronije tijekom koncentriranja nanofiltracijom","Rukavina, Josipa",,,,,,,, ptfos:942,thesis,"Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom","Rukavina, Matej",,,,,,,, ptfos:565,thesis,"Utjecaj dodatka šećera i hidrokoloida na aromatski profil pasta od maline","Kerekeš, Anita",,,,,,,, ptfos:683,thesis,"Membranski procesi u prehrambenoj industriji","Bakula, Ivan",,,,,,,, ptfos:667,thesis,"Metode određivanja parametara kakvoće vina","Barišić, Veronika",,,,,,,, ptfos:653,thesis,"Određivanje tvari boje u crnim vinima erdutskog vinogorja","Andrašek, Iva",,,,,,,, ptfos:650,thesis,"Aroma vina","Matošević, Mia",,,,,,,, ptfos:651,thesis,"Bolesti i mane vina","Tutić, Antonio",,,,,,,, ptfos:850,thesis,"Primjena kontrolirane atmosfere u procesima hlađenja namirnica","Bošnjaković, Zvonimir",,,,,,,, ptfos:649,thesis,"Dehidratacija u procesima prehrambene industrije","Mikičević, Mirela",,,,,,,, ptfos:648,thesis,"Primjena visokih temperatura u procesima prehrambene industrije","Jerković, Ivona",,,,,,,, ptfos:342,thesis,"Utjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče","Bušnja, Monika",,,,,,,, ptfos:151,thesis,"Utjecaj inaktivacije amilolitičkih enzima i stupnja oštećenja škroba na amilografski profil pšeničnog brašna","Sermek-Marčec, Ivan",,,,,,,, ptfos:19,thesis,"Proizvodnja specijalnih vina","Mišić, Ivana",,,,,,,, ptfos:21,thesis,"Kisik i njegovo značenje u proizvodnji vina","Ivešić, Ivona",,,,,,,, ptfos:22,thesis,"Polifenolne tvari u vinu","Karalić, Helena",,,,,,,, ptfos:27,thesis,"Alkoholna fermentacija vina","Krušelj, Marijeta",,,,,,,, ptfos:114,thesis,"Utjecaj promjene testnih parametara na rezultate ispitivanja reološkog profila pšeničnog brašna pomoću Brabenderovog GlutoPeak-a","Hajek, Dora",,,,,,,, ptfos:102,thesis,"Sadržaj antocijana, polifenola, flavonoida i antioksidativna aktivnost u crnim vinima slovačkih vinogorja","Prce, Vjeran",,,,,,,, ptfos:404,thesis,"Utjecaj temperature i tlaka na kakvoću soka aronije kod koncentriranja reverznom osmozom","Blažević, Petar",,,,,,,, ptfos:2098,book,"Flour - Bread '13 : Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists","Altamirano-Fortoul, Rossana; Avdić, Gordan; Al-Dmoor, Hanee M.; Babić, Jurislav; Balaž, Davor; Balestra, Federica; Banjac, Vojislav; Banjari, Ines; Bartkiene, Elena; Beganović, I.; Bituh, Martina; Błaszczak, Wioletta; Bodroža-Solarov, Marija; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Budžaki, Sandra; Calviño, Adelina; Cizeikiene, Dalia; Colić Barić, Irena; Cvetković, Biljana; Čačić, Frane; Čukelj, Nikolina; Ćatović, Adnan; Ćurić, Duška; Dapčević Hadnađev, Tamara; Demin, Mirjana; Dimić, Gordana; Divković, Ivana; Dokić, Ljubica; Drezner, Georg; Dujmić, Filip; Dukić, Branimir; Dukić, Stojanka; Dura, Angela.; Dvojković, Krešimir; Filipčev, Bojana; Fišteš, Aleksandar; Fontana, Vedrana; Gadanec, Martina; Garzón, Raquel; Gianotti, Andrea; Grbić, Jasna; Habschied, Kristina; Hassan, Chek Zaini; Horvat, Daniela; Hrušková, Marie; Ismail, S.; Jamal, A. F.; Jambrec, Dubravka; Jovanov, Pavle; Jukić, Marko; Juodeikiene, Grazina; Jurković, Martina; Jurković, Zorica; Juul, Nils; Kal-Kausar, Mohd Amin; Karnaš, Maja; Keleković, Snježana; Kenjerić, Daniela; Keser, Irena; Klupsaite, Dovile; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Kovačević, Dragan; Kramarić, Matija; Krešić, Greta; Krstanović, Vinko; Krstonošić, Veljko; Kuleš, Anđa; Lončarević, Ivana; Lukinac, Jasmina; Lutrov, Kristina; Maksimović, Jovana; Mandić, Anamarija; Mandić, Milena Lela; Mankeviciene, Audrone; Marijanović-Vincetić, Dubravka; Mastanjević, Krešimir; Mastilović, Jasna; Mehić, D.; Mesarić, Josip; Meuser, F.; Miličević, Dijana; Milovanović, Ivan; Mišan, Aleksandra; Moslavac, Tihomir; Mrduljaš, Nikolina; Nedeljković, Nataša; Nikolić, Ivana; Nježić, Zvonko; Nosić, Tonka; Novotni, Dubravka; Pajin, Biljana; Panjkota Krbavčić, Ines; Pestorić, Mladenka; Pichler, Anita; Pinnavaia, Gian Gaetano; Plavšić, Dragana; Pojić, Milica; Pozderović, Andrija; Psodorov, Dragan; Psodorov, Đorđe; Ramli, K.; Ranilović, Jasmina; Regušić, Lidija; Rosell, Cristina Molina; Rumbak, Ivana; Rumora Samarin, Ivana; Sakač, Marijana; Sakač, Nikola; Selimović, Amel; Semaskiene, Roma; Slačanac, Vedran; Smerdel, Bojana; Sokolić-Mihalak, Darja; Sudar, Rezica; Suproniene, Skaidre; Suzila, I.; Šarić, Ljubiša; Šarkanj, Bojan; Šereš, Zita; Šimurina, Olivera; Šoronja Simović, Dragana; Šubarić, Drago; Šušnić, Saša; Švec, Ivan; Taneyo Saa, Danielle; Tišma, Marina; Torbica, Aleksandra; Ugarčić, Žaneta; Varga, Ana; Vidmantiene, Daiva.; Višekruna, I.; Vrana Špoljarić, Ivna; Vukić, Milan; Zavariz de Miranda, Martha; Zmaić, Krunoslav; Živković, Jasmina; Žižić, Vesna",,,,,,,, ptfos:2141,"conference paper","Influence of antioxidants addition on the oxidative stability of a mixture of sunflower and corn oils","Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Nosić, Tonka",,,,,,,, ptfos:696,thesis,"Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije reverznom osmozom","Tomić, Ivana",,,,,,,, ptfos:722,thesis,"Utjecaj temperature i tlaka na protok permeata kod koncentriranja soka aronije nanofiltracijom","Smiljanić, Jelena",,,,,,,, ptfos:699,thesis,"Promjena redoks potencijala vina sorte Graševina tijekom odležavanja u cisterni, drvenoj bačvi i boci","Pavasović, Željana",,,,,,,, ptfos:703,thesis,"Utjecaj skladištenja nakon membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina","Tomičić, Tea",,,,,,,, ptfos:716,thesis,"Usporedba antioksidativne aktivnosti suhih listića zelenog, žutog i crnog čaja i njihovih ekstrakata","Tadić, Maja",,,,,,,, ptfos:687,thesis,"Utjecaj dodatka trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost, boju i teksturu želea od naranče tijekom skladištenja","Turi, Josipa",,,,,,,, ptfos:688,thesis,"Utjecaj membranske filtracije na kemijski sastav i kvalitetu vina sorte Graševina","Sović, Vedrana",,,,,,,, ptfos:776,thesis,"Utjecaj dodatka saharoze i trehaloze na udio fenola, antioksidativnu aktivnost i boju soka jabuke","Jovanović, Danijela",,,,,,,, ptfos:889,dissertation,"Utjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline","Pichler, Anita",,,,,,,,