Naslov (hrvatski) | Higijena i sanitacija |
Autor | Helena Marčetić |
Ostale odgovornosti | Tihomir Moslavac (Recenzent) |
Ostale odgovornosti | Jurislav Babić (Recenzent) |
Autorova ustanova | Veleučilište u Požegi |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Prehrambena tehnologija |
Sažetak (hrvatski) | Osnovni je razlog provođenja sanitacije u prehrambenoj industriji sprečavanje pojave epidemija bolesti izazvanih hranom. Samo u jednoj smjeni jednog pogona prehrambene industrije može se proizvesti na tone određenog proizvoda, a samo jedan higijenski problem može izazvati oboljenje, pa čak i smrt velikog broja ljudi. Pravilnim održavanjem higijene pogona ostvaruju se značajne uštede jer se smanjuju troškovi održavanja, osiguranja i utroška energije. Isto tako, održavanjem higijene pogona prehrambene industrije i provođenjem sanitacijskih mjera udovoljava se zakonskim propisima. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Stručna knjiga-Ostali udžbenici/priručnici |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Izdanje | 2019 |
Broj stranica | 108 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:112:973619 |
Datum objave elektroničkog izdanja | 2019 |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Veleučilište u Požegi |
Mjesto izdavanja | Požega |
Prava pristupa | Institucijski pristup |
Datum i vrijeme pohrane | 2020-02-12 11:46:51 |